Ontdek het Belang van een Nivelleersysteem voor Perfecte Tegelinstallatie

Ontdek het Belang van een Nivelleersysteem voor Perfecte Tegelinstallatie

Heb je ooit al tegels gelegd? Dan weet je dat het volledig vlak leggen van tegels niet de makkelijkste klus is. Gelukkig bestaan er nu nivelleersystemen die al jouw kopzorgen weghalen. In dit blogartikel zullen we dieper ingaan op wat een nivelleersysteem is, hoe het werkt en waarom het een essentieel hulpmiddel is voor elke tegelinstallatie. Lees verder en ontdek waarom je niet zonder een nivelleersysteem zou moeten beginnen aan je volgende tegelproject.

Wat is een nivelleersysteem?

Een nivelleersysteem, ook wel bekend als een tegel leveling systeem, is een innovatieve set van tools die wordt gebruikt bij het plaatsen van tegels. Het systeem bestaat uit clips, keggen en een nivelleertang. De clips worden onder de tegels geplaatst en de keggen worden vervolgens in de clips gestoken. Door het aandrukken van de keggen met de nivelleertang worden de tegels op gelijke hoogte gebracht, waardoor een vlak oppervlak ontstaat. Dit proces zorgt ervoor dat de tegels op een professionele manier worden geïnstalleerd, met minimale oneffenheden en perfecte voegen.

Waarom heb je een nivelleersysteem nodig?

Strakke, egale vloeren

Een nivelleersysteem is de sleutel tot het creëren van strakke, gelijkmatige vloeren. Door het gebruik van een nivelleersysteem kun je ervoor zorgen dat je tegels gelijk liggen en geen uitstekende hoeken hebben. Dit resulteert in een esthetisch aantrekkelijk oppervlak dat je interieur naar een hoger niveau tilt.

In de competitieve wereld van tegelinstallatie kan het gebruik van geavanceerde technieken en gereedschappen, zoals een nivelleersysteem, je onderscheiden van concurrenten. Het geeft je een voorsprong op het gebied van kwaliteit, efficiëntie en klanttevredenheid, waardoor je meer kansen hebt om waardevolle projecten binnen te halen.

Tijd- en kostenbesparing

Traditionele methoden om tegels te plaatsen, vereisen vaak veel tijd en inspanning om ervoor te zorgen dat de tegels perfect vlak liggen. Met een nivelleersysteem kun je deze tijd aanzienlijk verkorten en dus ook kosten besparen. Het systeem maakt het mogelijk om efficiënter te werken, omdat je minder tijd kwijt bent aan het corrigeren van oneffenheden.

De meeste nivelleersystemen zijn herbruikbaar, wat betekent dat je ze meerdere keren kunt gebruiken voor verschillende tegelinstallaties. Dit maakt het systeem kosteneffectief op de lange termijn en een goede investering voor professionals en doe-het-zelvers die regelmatig tegelprojecten uitvoeren.

Professioneel resultaat

Als je streeft naar een professioneel ogende tegelinstallatie, dan is een nivelleersysteem een absolute must. Het systeem zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de tegels en een consistente voegbreedte, wat resulteert in een esthetisch hoogwaardige afwerking. Met een nivelleersysteem kun je zelfs de moeilijkste projecten met vertrouwen en precisie aanpakken.

Klanten verwachten een perfect afgewerkte tegelinstallatie zonder hobbels of scheve tegels. Met een nivelleersysteem kun je aan deze verwachtingen voldoen. Het zorgt voor een vlakke en naadloze afwerking die klanten zal imponeren. Tevreden klanten zullen jouw diensten aanbevelen en kunnen leiden tot meer kansen.

Voorkomt tegelverzakking

Een nivelleersysteem helpt bij het voorkomen van tegelverzakking, vooral bij grote tegelformaten. Door de tegels gelijkmatig te ondersteunen en druk uit te oefenen, minimaliseert het systeem het risico op beschadiging van de tegels tijdens het uithardingsproces. Dit zorgt voor duurzame en langdurige resultaten. Mits je natuurlijk voldoende lijm onder en op de tegels plaatst. 

Een nivelleersysteem is een onmisbaar hulpmiddel voor iedereen die tegels wil installeren. Het biedt talloze voordelen, waaronder strakke vloeren, tijds- en kostenbesparing, verminderde kans op tegelbreuk en een professioneel resultaat. Investeer in een kwalitatief hoogwaardig nivelleersysteem en bereid je voor op vlekkeloze tegelinstallaties. In onze webshop vind je een breed assortiment aan nivelleersystemen van topkwaliteit die je helpen bij het realiseren van jouw tegelklus. Neem vandaag nog een kijkje en ontdek het gemak en de precisie van een nivelleersysteem.

Terug naar blog
 • Welke voegbreedte tussen mijn tegels?

  In deze blog gaan we ons richten op een specifiek aspect van dit proces: de voegbreedte tussen de tegels. Het kiezen van de juiste voegbreedte is cruciaal voor zowel de...

  Welke voegbreedte tussen mijn tegels?

  In deze blog gaan we ons richten op een specifiek aspect van dit proces: de voegbreedte tussen de tegels. Het kiezen van de juiste voegbreedte is cruciaal voor zowel de...

 • Wandtegels plaatsen in de keuken met kruisjes

  Wandtegels kunnen een keuken transformeren en een verbluffend visueel effect creëren. Als je besluit om wandtegels in je keuken te plaatsen, kunnen tegelkruisjes het proces vergemakkelijken. Ontdek hier een stap-voor-stap gids...

  Wandtegels plaatsen in de keuken met kruisjes

  Wandtegels kunnen een keuken transformeren en een verbluffend visueel effect creëren. Als je besluit om wandtegels in je keuken te plaatsen, kunnen tegelkruisjes het proces vergemakkelijken. Ontdek hier een stap-voor-stap gids...

1 van 2