Het Levelit Nivelleersysteem: Vereenvoudig Professioneel Nivelleren

Het Levelit Nivelleersysteem: Vereenvoudig Professioneel Nivelleren

Als professional in de bouw of tegelindustrie weet je hoe belangrijk het is om een perfect vlak oppervlak te creëren. Handmatig nivelleren kan tijdrovend en frustrerend zijn, maar met het Levelit nivelleersysteem wordt dit een fluitje van een cent. In deze blog ontdek je waarom het Levelit nivelleersysteem de beste keuze is voor professioneel nivelleren.

Werking - Levelit Nivelleersysteem

Het Levelit nivelleersysteem maakt gebruik van een eenvoudig maar effectief mechanisme om tegels op hetzelfde niveau te brengen. Het systeem bestaat uit drie hoofdcomponenten: clips, keggen en een tang. Hier is hoe het werkt:

 • Plaats de clips: Nadat je de eerste tegel hebt gelegd, schuif je de Levelit clips onder de tegel. Blijf minimaal 10mm van de rand om schade aan de tegels te voorkomen. Plaats vervolgens de tweede tegel op de clips. De clips fungeren als tijdelijke afstandhouders en houden de tegels op de juiste afstand van elkaar.

 • Steek de spie door de clip: Vervolgens plaats je de keggen in de clips. Met behulp van de tang duw je de spie door de clip waardoor de tegel onder spanning komt te staan. Hierdoor wordt de tegel op het juiste niveau geduwd. Dit proces zorgt voor een gelijkmatige drukverdeling tussen de tegels.

 • Creëer een vlak oppervlak: Na het aandrukken van de keggen controleer je met een waterpas of het oppervlak perfect vlak is. Indien nodig kun je de keggen verder aandrukken om eventuele ongelijkheden te corrigeren. Zodra het oppervlak volledig waterpas is, kun je verder gaan.

 • Uitdrogen van de lijm: Laat de lijm onder de tegels bijna volledig uitdrogen. Net voor de volledige droogtijd begin je aan het verwijderen van het systeem. 
 • Verwijderen systeem: schop met je schoen of met een rubber hamer in de richting van de voeg tegen de clips. De clips zijn speciaal ontworpen om perfect af te breken aan de voet. Zo blijven er geen ongewenste sporen van de clips na in de voegen. 
 • Opvullen van de voegen: begin nu met het vullen van de voegen.

Voordelen van Levelit

Het Levelit nivelleersysteem biedt diverse voordelen die het nivelleren voor professionals aanzienlijk verbeteren. Hier zijn enkele belangrijke voordelen:

Efficiënt en tijdbesparend

Het Levelit nivelleersysteem is ontworpen om professionals te helpen bij het snel en efficiënt nivelleren van vloeren, wanden en andere tegeltoepassingen. Dankzij deze geavanceerde innovatie kunnen tegelzetters nu in een fractie van de tijd perfecte vlakke oppervlakken creëren. Dit betekent minder tijd besteden aan corrigeren en meer tijd voor andere belangrijke taken.

Eenvoudig in gebruik

Zelfs als je nog nooit eerder een nivelleersysteem hebt gebruikt, is het Levelit systeem zeer gebruiksvriendelijk. Met de duidelijke instructies kun je direct aan de slag. Geen gedoe meer met uitstekende tegels of ongelijke vloeren!

Nauwkeurigheid en betrouwbaarheid

Het Levelit nivelleersysteem staat bekend om zijn nauwkeurigheid en betrouwbaarheid. Het systeem zorgt voor een gelijkmatige verdeling van druk tussen de tegels, waardoor voorkomen wordt dat tegels hoger of lager uitsteken dan de rest. Dit leidt tot een naadloos, professioneel resultaat. Vertrouw op het Levelit systeem om consistent hoogwaardige nivellering te leveren, project na project.

Geschikt voor diverse tegeltoepassingen

Of je nu werkt met keramische tegels, porseleinen tegels of natuursteen, het Levelit nivelleersysteem is geschikt voor diverse tegelmaterialen en formaten. Het systeem is veelzijdig en past zich aan verschillende projecten en ondergronden. Of je nu een badkamer renoveert, een keuken betegelt of een groot commercieel project aanpakt, Levelit is de juiste keuze.

Kostenbesparend

Met het Levelit nivelleersysteem kun je niet alleen tijd besparen, maar ook kosten. Dankzij de efficiëntie en nauwkeurigheid van het systeem hoef je geen extra materialen te verspillen aan het corrigeren van oneffenheden. Daarnaast zorgt het professionele resultaat ervoor dat klanten tevreden zijn en meer geneigd zijn om jouw diensten aan te bevelen. Dit leidt tot meer zakelijke kansen en groei.

Het Levelit nivelleersysteem is een onmisbaar hulpmiddel voor professionele tegelzetters die streven naar perfectie in hun werk. Met de efficiëntie, gebruiksvriendelijkheid en nauwkeurigheid van het systeem kunnen professionals moeiteloos vlakke en professionele oppervlakken creëren. Investeer in het Levelit nivelleersysteem en ervaar de voordelen voor jezelf. Verhoog je productiviteit, bespaar kosten en lever de hoogste kwaliteit aan jouw klanten. Bestel vandaag nog jouw Levelit nivelleersysteem en til jouw professionele nivellering naar een hoger niveau!

Terug naar blog
 • Welke voegbreedte tussen mijn tegels?

  In deze blog gaan we ons richten op een specifiek aspect van dit proces: de voegbreedte tussen de tegels. Het kiezen van de juiste voegbreedte is cruciaal voor zowel de...

  Welke voegbreedte tussen mijn tegels?

  In deze blog gaan we ons richten op een specifiek aspect van dit proces: de voegbreedte tussen de tegels. Het kiezen van de juiste voegbreedte is cruciaal voor zowel de...

 • Wandtegels plaatsen in de keuken met kruisjes

  Wandtegels kunnen een keuken transformeren en een verbluffend visueel effect creëren. Als je besluit om wandtegels in je keuken te plaatsen, kunnen tegelkruisjes het proces vergemakkelijken. Ontdek hier een stap-voor-stap gids...

  Wandtegels plaatsen in de keuken met kruisjes

  Wandtegels kunnen een keuken transformeren en een verbluffend visueel effect creëren. Als je besluit om wandtegels in je keuken te plaatsen, kunnen tegelkruisjes het proces vergemakkelijken. Ontdek hier een stap-voor-stap gids...

1 van 2